Wat doen we?

Wat is Greenpower?

Greenpower Benelux inspireert jonge mensen om hun potentieel te ontdekken en enthousiasme op te wekken in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (ook wel STEM domeinen genoemd), door middel van een unieke uitdaging: 

het ontwerpen en bouwen van een elektrische auto om er uiteindelijk ook mee te racen.

Greenpower Benelux maakt deel uit van de internationale organisatie Greenpower Education Trust die als doel heeft leerlingen de kans te geven om op een recreatieve, maar realistische manier kennis te maken met STEM beroepen. Ze ondersteunen leerkrachten met een project dat aansluit op het leerplan en een veilige omgeving biedt om aan wedstrijden deel te nemen met zelf ontworpen en gebouwde auto’s.

Daarnaast, wilt Greenpower Benelux STEM gerelateerde bedrijven en merken zichtbaarheid geven in het project om de toekomstige werkgelegenheid en potentiële talenten in een vroeg stadium en in een gekaderde omgeving in contact te brengen.

kart rond band
Greenpower kart 1

Potentieel voor onze leerlingen

Als school zien we dit project als een enorme meerwaarde om de leerlingen kennis te laten maken en voor te bereiden op de arbeidsmarkt. De omkadering van Greenpower en de organisatie die we via de school kunnen aanbieden, zorgen ervoor dat we met de leerlingen vooruitgang kunnen boeken op hun kennen en kunnen. 

In deze uitdaging worden de leerlingen niet enkel in de praktijk uitgedaagd, maar ook in hun algemene vakken. De projecten worden zo uitgewerkt dat het onderzoek meteen toegepast kan worden om zo tot optimale resultaten te komen in de leerlingen hun leerproces.

Athena Campus Heule en Athena Ter Bruyninge

Onze school schakelt dit schooljaar opnieuw een versnelling hoger met de afdeling autotechnieken-elektriciteit.  Dit jaar starten we met 4(!) teams voor de Greenpower Challenge: twee teams uit het 4e jaar elektriciteit, één team met leerlingen van het 5e jaar auto én van het 6e jaar dubbele finaliteit (TSO)Elektriciteit van Athena Campus Heule en één team van het 4e jaar elektriciteit van OV4 type 3 uit Athena Ter Bruyninge in Marke.

Kort uitgelegd is het de bedoeling dat wij met de leerlingen elektrisch aangedreven carts bouwen, om daarmee dan deel te nemen aan de verschillende kwalificatieraces o.a. op het circuit van Zolder. De leerlingen van de tweede graad behalen op deze manier alle leerplandoelstellingen en dit op een creatieve en enorm onderzoekende manier.

In dit project slaan athena campus Heule en athena campus Ter Bruyninge de handen in elkaar. In kader van inclusief onderwijs bouwen ze mee aan 1 van de 4 wagens die meedoen in dit project. Samen met de kennis en kunde van de leerkrachten en leerlingen willen wij met alle wagens competitief zijn in deze competitie. We willen tonen dat we samen heel wat in onze mars hebben.

Verder willen we blijven bouwen aan community van scholen en bedrijven. We willen niet stoppen met dit project. We willen met alle leerlingen, en het schoolteam, werken aan een beeld die conform is aan de vraag van de arbeidsmarkt. Samen met het schoolteam, sponsors, en de bedrijven willen wij een realistisch beeld vormen zodat alle leerlingen zich optimaal kunnen integreren wanneer zij een getuigschrift of een diploma in hun bezit krijgen.

VR
VR 2